Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Script en Databases

Script en Databases

Een keuze maken uit de enorme hoeveelheid aanbieders die ons tegenwoordig gepresenteerd wordt valt niet mee. Mede omdat er tegenwoordig veel verschillende website technieken gebruikt worden zoals ASP(.NET) of PHP is het belangrijk te weten dat MijnHostingPartner.nl deze vrijwel allemaal ondersteund. Lang hoef je dus niet na te denken!

PHP – de meest populaire scripttaal voor webontwikkeling

PHP is in eerste instantie gemaakt als een eenvoudig scriptplatform genaamd "Personal Home Page". Tegenwoordig is PHP een alternatief voor de Active Server Pages (ASP) technologie van Microsoft. PHP is de meest populaire scripttaal voor webontwikkeling. Het is gratis, open source en de code wordt uitgevoerd op de server. PHP wordt gebruikt voor het maken van dynamische webpagina’s en het kan worden ingesloten in HTML. PHP wordt meestal gebruikt in combinatie met een MySQL-database op Linux/UNIX-webservers maar kan bij MijnHostingPartner.nl ook uitstekend op een Windows platform werken. We hebben jarenlange ervaring in het bieden van technische ondersteuning op PHP gebaseerde websites. Onze servers zijn perfect geoptimaliseerd om de beste prestaties te bieden voor de meeste PHP-applicaties.

ASP.NET – hét alternatief voor PHP

Zoals hierboven vermeld is ASP een alternatief voor PHP en is ASP.NET de opvolger van ASP en onderdeel van het .NET-framework van Microsoft. ASP staat voor ‘Active Server Pages’ en is van oorsprong een Microsoft-technologie. ASP.NET is een manier om op een webserver webpagina's aan te maken met behulp van programmacode. Hiermee kunnen vaste HTML-codes gecombineerd worden met variabele inhoud die door een programma wordt geproduceerd. Hierdoor kunnen websites met een dynamisch karakter worden gemaakt waarmee het mogelijk is om een website te maken die duizenden mogelijke resultaten kan produceren afhankelijk van wat de bezoeker vraagt. Bovendien kunnen duizenden gebruikers (tegelijkertijd) gebruikmaken van hetzelfde programma. Omdat MijnHostingPartner.nl haar diensten aanbiedt op een Windows platform zijn wij bij uitstek de partner om je ASP.NET website te hosten!

.NET CORE – een cross-platform voor diverse operating systems

.NET Core is een direct vervolg op het .NET Framework en is in veel opzichten vergelijkbaar met zijn voorganger. Net als .NET framework is .NET Core een open-source developmentplatform voor het ontwikkelen van diverse soorten software. Een belangrijk verschil is dat het oorspronkelijke .NET alleen op Windows kan werken. .NET Core daarentegen is cross-platform wat inhoudt dat het ook kan werken op Linux- en macOS systemen. Met .NET Core kun je applicaties ontwikkelen zoals webapplicaties, desktopapplicaties, microservices en Internet of Things toepassingen.

ASP.NET CORE – specifiek voor dynamische websites en webapplicaties

ASP.NET Core kun je net als het reguliere ASP.NET zien als een extensie op .NET maar dan specifiek om dynamische websites en webapplicaties mee te maken. Verder zit het framework vol met uitgebreide autorisatiemogelijkheden voor bijvoorbeeld multi-factor authentication of externe authenthicatie. ASP.NET Core hoeft niet los geïnstalleerd te worden als je al gebruikmaakt van .NET Core want dit zit er namelijk standaard ingebouwd.

MySQL – Het meest populaire databasemanagementsysteem ter wereld

MySQL behoort naast Oracle en Microsoft SQL Server tot de populairste relationele databasemanagementsystemen ter wereld. SQL, wat staat voor ‘Structured Query Language’, is de taal die wordt gebruikt om een database van dit systeem op te zetten, te bewerken en te onderhouden. MySQL werd in het begin in combinatie met PHP vooral gebruikt voor internettoepassingen zoals forums en gastenboeken. MySQL wordt ook gebruikt door WordPress wat het meest gebruike Content Management System (CMS) ter wereld is.

MSSQL – de populaire tegenhanger van MySQL

Microsoft SQL Server is de database-applicatie van softwareproducent Microsoft en wordt net als MySQL gebruikt om allerlei gegevens met behulp van opdrachten in de SQL-taal in gestructureerde vorm in tabellen op te slaan, en op een later moment uit te lezen. MSSQL Server kan alleen maar op een Windows Server-systeem worden gebruikt. En aan deze beide software-programma's zijn licentiekosten verbonden. Dat betekent dat de prijzen over het algemeen hoger liggen dan hosting met MySQL in combinatie met Linux. Bij MijnHostingPartner.nl hebben we echter onze prijzen op andere vlakken weten te drukken en kunnen derhalve deze combinatie vrijwel net zo scherp prijzen als onze collega’s in de markt die hun hostingplatform op Linux hebben gebasseerd.

MariaDB – MySQL-afsplitsing met potentie

MariaDB is grotendeels compatibel met MySQL en wordt geschreven in C, C++ en Perl. MariaDB wordt beschikbaar gesteld onder de voorwaarden van de GPL. Maar ondanks de gelijkenissen verschillen deze twee database managementsystemen behoorlijk. Zo gaan beide verschillend om met thread pools en ondersteunt MariaDB een hoop verschillende storage engines. MariaDB werd bedacht als een directe vervanger van MySQL waardoor alle gebruikers moeiteloos van de ene naar de andere konden wisselen op al hun systemen. Een voordeel van MariaDB t.o.v. MySQL is dat het in veel gevallen betere prestaties levert.

MongoDB – een vreemde eend in de bijt?

MongoDB is geen relationeel databasemanagementsysteem. Er is verder geen ondersteuning voor joins en voldoet ook niet aan de ACID-regels want de ondersteuning voor transacties is beperkt. MongoDB wordt gerekend tot de zogenaamde NoSQL-databases. MongoDB kan goed gebruikt worden voor het opslaan en analyseren van bezoekersaantallen en het klikgedrag op een druk bezochte website. Ook voor het cachen van gegevens is MongoDB heel geschikt omdat deze datacache over meerdere computers kan worden verspreid. MongoDB is een toonaangevende moderne database die transactionele, zoek-, analyse- en mobiele use-cases ondersteund terwijl je een gemeenschappelijke query-interface gebruikt waar gegevensmodelontwikkelaars dol op zijn.